Kostnadsfritt hembesök
Logo
Boka in ett kostnadsfritt hembesök av en av våra köksexperter på Mälarkök.

Kontakta oss »
Om webbplatsen

Koksluckor.info ägs och drivs av Mälarkök. Vi såg ett behov av att informera privatpersoner och företag i Stockholmsområdet, men även i andra delar av landet, om fördelarna med att byta köksluckor kontra att genomföra en hel köksrenovering. Med rätt luckor är det nämligen möjligt att behålla stommarna, och på så sätt spara på både pengar och miljö!

Här på koksluckor.info kan du få info om just köksluckor, hur ROT-avdraget fungerar, vilka material som finns och mycket annat. Du är självklart alltid varmt välkommen att höra av dig till oss om du skulle ha några frågor, du når oss på 08 – 403 908 22. Vi hörs!

ROT-avdraget

ROT står för Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad och är ett avdrag som man kan göra för just dessa tjänster (läs mer hos Skatteverket). Avdraget infördes ursprungligen 2004, men avskaffades 2005, för att sedan återinföras igen 2008. ROT-avdraget innebär att du får en skattereduktion motsvarande halva arbetskostnaden för ett sådant arbete. Den maximala kostnaden man kan dra av är på 50,000 kronor per person och år. Är det då två personer som står som delägare för bostaden, så ökar maxbeloppet till 100,000 kronor. Förutom arbeten som utförs på och i ert bostadshus, så gäller det också fritidshus. Det gäller också arbeten på era föräldrars hus, förutsatt att det är ni som betalar för det hela.

ROT-avdraget gäller enbart arbetskostnad, inte material. För den som köper nya köksluckor gäller alltså att inte själva köksluckorna blir billigare, men däremot arbetskostnaden för till exempel montering. Är ni intresserade av ROT-avdrag rörande sådant som inte rör ert kök och köksluckor, så finns detaljerad information att hitta på nätet, rörande vad som är avdragsgillt. Alltför många avstår från reparationer och tillbyggnader, eftersom de tror att priset blir för högt, utan att tänka på att ROT-avdraget kanske täcker arbetet.

Att sedan ansöka om ROT-avdrag är lätt. För det första ska företaget ni anlitar ha en F-skattesedel, vilket Mälarkök givetvis har. Sedan sker det hela per automatik, och du behöver inte oroa dig för nånting. Monteringen kommer helt enkelt att bli billigare, utan att du behöver tänka närmare på det. Även om ROT-avdraget inte täcker hela den kostnad, som det innebär att byta köksluckor, så sparar ni i alla fall in några kronor.