Kostnadsfritt hembesök
Logo
Boka in ett kostnadsfritt hembesök av en av våra köksexperter på Mälarkök.

Kontakta oss »
Om webbplatsen

Koksluckor.info ägs och drivs av Mälarkök. Vi såg ett behov av att informera privatpersoner och företag i Stockholmsområdet, men även i andra delar av landet, om fördelarna med att byta köksluckor kontra att genomföra en hel köksrenovering. Med rätt luckor är det nämligen möjligt att behålla stommarna, och på så sätt spara på både pengar och miljö!

Här på koksluckor.info kan du få info om just köksluckor, hur ROT-avdraget fungerar, vilka material som finns och mycket annat. Du är självklart alltid varmt välkommen att höra av dig till oss om du skulle ha några frågor, du når oss på 08 – 403 908 22. Vi hörs!

Typer av köksluckor

Köksluckor tillverkas i en stor mängd material och former. Att välja rätt är inte alltid det lättaste, och de har alla sina olika fördelar och styrkor. För att verkligen kunna välja rätt, rekommenderas att ni beställer ett av Mälarköks kostnadsfria hembesök, så hjälper vi er med den saken. Valet av vilken typ av kökslucka ni vill ha är inte något som ska hastas fram, utan ni bör ta er tid att väga för- och nackdelar mot varandra. Mälarkök erbjuder en stor mängd olika köksluckor i Stockholm som du kan läsa om genom att klicka på länken eller scrolla ner, och det borde finnas en variant som passar just er.

Exklusiva lackerade köksluckor
Dessa köksluckor tillverkas i en 19 millimeters MDF-skiva från Karlit, och är av högsta kvalitet, både vad gäller material och utseende. De exklusiva lackerade köksluckorna finns tillgängliga i flera olika modeller. Se efter närmare på Mälarköks hemsida för olika exempel.

Spårfrästa köksluckor
Mälarkök erbjuder två typer av spårfrästa köksluckor, laserade eller lackerade. De laserade luckorna består av fanerad ask, vilken limmats på en grund bestående av en 16 millimeters MDF-skiva. De lackerade luckorna består av en 16 millimeters MDF-skiva. Du bestämmer själv vilken utformning och färg dina köksluckor ska ha.

Släta köksluckor
Lackerade köksluckor med 16 eller 19 millimeters tjocklek är något som passar de flesta kök, utan att bli alltför dyrt. Självklart finns ett antal olika färger att välja mellan.

Högblanka köksluckor
Mälarkök har flera högblanka köksluckor, med olika glansnivåer. Dels finns vanliga lackerade högblanka köksluckor, och dels en mer lyxig variant med polyesteryta, som gör att luckorna ännu mer glänsande. Högblanka köksluckor är något som är mycket populärt idag, och lyser upp vilket kök som helst.

Fanerade köksluckor
Fanerade köksluckor ser lika bra ut som om de vore gjorde i solitt trä, men har inte samma nackdelar. De påverkas till exempel inte av luftfuktigheten, vilket ibland kan leda till problem med solida träluckor. Mälarköks fanerade luckor har en solid grund bestående av en MDF-skiva, på vilken trä limmats. Luckorna finns i antingen trä, björk, körsbär eller bok.

Laminerade köksluckor
Den största fördelen med köksluckor i laminat är att de är väldigt lätta att hålla rena, samtidigt som de också är ytterst tåliga. Perfekta för en barnfamilj, med andra ord. Laminerade köksluckor är stabila och mycket hårda. Mälarköks laminerade köksluckor finns tillgängliga både som enfärgade, och i träimitation.