Kostnadsfritt hembesök
Logo
Boka in ett kostnadsfritt hembesök av en av våra köksexperter på Mälarkök.

Kontakta oss »
Om webbplatsen

Koksluckor.info ägs och drivs av Mälarkök. Vi såg ett behov av att informera privatpersoner och företag i Stockholmsområdet, men även i andra delar av landet, om fördelarna med att byta köksluckor kontra att genomföra en hel köksrenovering. Med rätt luckor är det nämligen möjligt att behålla stommarna, och på så sätt spara på både pengar och miljö!

Här på koksluckor.info kan du få info om just köksluckor, hur ROT-avdraget fungerar, vilka material som finns och mycket annat. Du är självklart alltid varmt välkommen att höra av dig till oss om du skulle ha några frågor, du når oss på 08 – 403 908 22. Vi hörs!

Varför byta köksluckor?

Att byta köksluckor är något som fler borde göra. även om du har ett fint kök, och köksluckorna uppfyller sin funktion, så kan ju bra alltid bli bättre. Köksluckorna är det första man lägger märke till i ett kök, före spis, kylskåp och diskbänk, och gör mycket för hur köket uppfattas. Även om det viktigaste är att köket är helt och fritt från olika defekter, så skadar det ju inte om det också är tilltalande. Inte bara för att gäster ska imponeras, även om det givetvis är trevligt. utan också för att ni själva ska trivas bättre. Om ert kök till exempel kombineras med matbord, så kommer ni att tillbringa mycket tid där, både med att äta och laga mat. Och då är det ju trevligt om det sker i en tilltalande miljö.

Många lägger ner mycket pengar på att vardagsrummet ska bli fint, med dyr vägg-TV och möbler för tiotusentals kronor. Och det är ju gott och väl. Men varför inte lägga ner lika mycket energi på köket? Förutom att vitvarorna ska vara av första klass, som TV:n i vardagsrummet, så borde lika mycket energi läggas ner på detaljerna. Som köksluckorna. Skillnaden mellan ett vardagsrum och ett kök är att i köket arbetar ni, medan i vardagsrummet slappnar ni av. Men det är faktiskt viktigare att en arbetsplats är tilltalande än en nöjes- och avslappningsplats.

Skälet är att när man arbetar, till exempel lagar mat, så behöver man all positiv stimulans man kan få. När man tittar på TV eller umgås med familjen spelar omgivningen inte så stor roll; det viktiga är tittandet eller umgänget. Resten kan, faktiskt, kvitta lika. Därför är det viktigare att köket ser fint ut; när man gör något, som kanske inte är fullt så roligt som att umgås med familjen, gör små detaljer stor skillnad. Visst finns det många som tycker det är roligt att laga mat, men, handen på hjärtat, känner de alltid så, eller går matlagningen ibland på tomgång?

Så om ni inte känner att ert kök redan är perfekt, så fundera på nya köksluckor. Finns det något rum i er bostad som ska vara både funktionell och estetiskt tilltalande så är det köket. Och det finns ingenting som påverkar ett köks utseende mer än köksluckorna. Om de köksluckor ni redan har sedan börjat bli lite slitna eller kännas gammalmodiga, så är det egentligen inte mycket att tala om. Det kanske kostar lite, men det kommer att göra stor skillnad. Köket är hemmets hjärta, och ett bra hjärta är ett tecken på god hälsa.